کد مطلب: 346948
پزشکيان در اجلاسيه خبرگان رهبري:
من از اقداماتي که دشمنان بتوانند از آن سوء استفاده کنند پرهيز مي‌کنم
تاریخ انتشار : 1404/02/16 14:22:38
نمایش : 61
رئيس‌جمهور خطاب به کساني که در انتصابات مديريتي مداخله مي‌کنند، گفت که چرا هيچ‌کس نمي‌پرسد اين مدير چه عملکردي داشته، فقط مي‌گويند چرا نظر سياسي يا جناحي او فلان‌طور بوده است.

به گزارش هفت چشمه به نقل از شبکه اطلاع رساني راه دانا؛مسعود پزشکيان روز دوشنبه 16 ارديبهشت 1404 در بخشي از سخنانش در سومين اجلاسيه دوره ششم مجلس خبرگان رهبري، با اشاره به لزوم اصلاح نگاه و رويکرد به اختلافات تصريح کرد: هيچ‌کس بي‌عيب نيست. من هم معصوم نيستم، اما نيت و اراده‌ام اين است که براي ايران، دين، باور و راستي تلاش کنم. اگر مي‌خواهيد کمک کنيد، بياييد کمک کنيد تا اين راهي که مي‌گوييم، در عمل پياده شود. با دستور و فرياد که چيزي درست نمي‌شود. اگر کسي حرفي دارد، در عمل نشان بدهد. نشان بدهيد چه بايد کرد و چه نبايد کرد.

وي افزود: مگر نمي‌گوييم مردم بايد از مسئولين الگو بگيرند؟ خب ما چطور عمل مي‌کنيم؟ آيا رفتار، گفتار، صداقت، انصاف، رحمت و درستي در عمل ما هست؟ اگر هست، مردم باور مي‌کنند. لازم نيست چيزي بگوييم؛ صداقت خودش جذب مي‌کند، مردم عاشق آدمي مي‌شوند که صادق است، مهربان است و با رحمت رفتار مي‌کند.

وي با يادآوري ويژگي‌هاي اخلاقي برخي شخصيت‌هاي برجسته گفت: امام جمعه ما و حتي رئيس جمهور سابق که خدا رحمتشان کند، رفتارشان با مردم فرق داشت، همين رفتارها مردم را جذب مي‌کند. کسي که دلش براي همه مردم مي‌سوزد، نه فقط براي يک گروه خاص، براي يک جناح، مردم او را دوست دارند. اين همان چيزي است که ما گم کرده‌ايم.

رئيس‌جمهور هم‌چنين در بخش ديگري از سخنانش اظهار داشت: اگر کشور قرار است اصلاح شود، اين مسير فقط از طريق نخبگان ممکن است. کسي که تنها ادعاي مسلماني دارد اما کار بلد نيست، در عمل به کشور خيانت مي‌کند. تقوا يعني تصميم‌گيري درست، اجرا با بهره‌وري و حرکت براي خدا. کسي که ۱۰ تومان مي‌گيرد و ۱۰۰ تومان هزينه مي‌تراشد، متقي نيست.

وي ادامه داد: دولت آماده است به افراد توانمند مسئوليت واگذار کند. هر کس ادعا دارد که مي‌تواند محله‌اي را مديريت کند، معيشت مردم را سامان دهد، فرهنگ منطقه را ارتقا دهد، بيايد و مسئوليت بگيرد. رقابت بايد در خدمت باشد، نه در قدرت. دعوا نکنيم که چه کسي کجا بنشيند، هر کس اهل کار است بيايد ميدان را به دست بگيرد.

وي تصريح کرد: نزديک به ۷۰۰ تا ۱۰۰۰ بنگاه و شرکت زير نظر تأمين اجتماعي داريم. تا مي‌خواهيم ترکيب هيئت‌مديره را تغيير دهيم، مي‌گويند تو فلاني را گذاشتي، چرا اين يکي را برداشتي، چرا حزب‌اللهي نيست، چرا مذهبي نيست. شما بفرماييد چه کسي را بگذارم، من همان را مي‌گذارم، اما اين بنگاه نبايد ضرر بدهد.

پزشکيان با اشاره به وضعيت زيان‌ده برخي از بنگاه‌هاي اقتصادي گفت: برخي مديران، فوق‌العاده مديريت دريافت مي‌کنند، در حالي که بنگاه تحت مديريت‌شان زيان مي‌دهد. اين چه منطقي است که من به مديري که ضرر مي‌زند، پاداش بدهم.

وي ادامه داد: وقتي مي‌خواهيم مديري را تغيير دهيم، حرف‌هايي زده مي‌شود که چپ گذاشتي، راست برداشتي، مذهبي گذاشتي، غيرمذهبي برداشتي؛ من مي‌خواهم بنگاه اقتصادي اداره کنم، نه جناح سياسي. هر کس بلد است اداره کند، بسم‌الله. پيامبر اکرم وقتي بت‌هاي کعبه را شکست، کليد را داد به همان کسي که تا آن روز مسئول نگهداري بت‌ها بود، چون بلد بود چطور در کعبه را باز کند. الان اين تفکر وجود دارد که چون ما آمده‌ايم، بايد حتماً فلاني مدير باشد، حتي اگر بلد نيست. اين خيانت به منابع کشور است. قانون، سياست‌هاي کلان و چشم‌اندازي که از سوي مقام معظم رهبري تعيين شده، بايد اجرا شوند. هرکس اين مسير را اجرا کند، ما به او کار مي‌دهيم، اگر اجرا نکرد، نمي‌دهيم.

وي با تأکيد بر لزوم شفافيت در واگذاري‌ها خاطرنشان کرد: خصوصي‌سازي نبايد به‌صورت رها شده انجام شود. بايد بدانيم به چه کسي مي‌سپاريم، با چه سازوکار و چه نظارتي. اگر بدون دقت واگذار کنيم، منابع کشور به‌راحتي از دست مي‌رود و نتيجه‌اي هم حاصل نمي‌شود.

رئيس‌جمهور با انتقاد از مداخلات سياسي در انتصابات مديريتي گفت: وقتي کسي مي‌گويد فلاني را برداشتي و فلان کس را گذاشتي، مي‌پرسم بفرماييد شما بگوييد چه کسي را بگذارم. وقتي يک بنگاه را واگذار مي‌کنيم، کلي آدم پشت ماجرا مي‌آيد و اعتراض مي‌کند که چرا اين فرد منصوب شد، چرا آن فرد حذف شد. هيچ‌کس نمي‌پرسد اين مدير چه عملکردي داشته، فقط مي‌گويند چرا نظر سياسي يا جناحي او فلان‌طور بوده است.

وي يادآور شد: هر هفته جلسات مستمر برگزار مي‌شود و گزارش‌هاي مختلف در حال آماده‌سازي است. سه اولويت اصلي در شوراي‌عالي انقلاب فرهنگي مشخص شده است؛ آموزش و پرورش، دانشگاه‌ها و خانواده. اما اينکه چگونه بايد اين کار را جلو برد، نياز به گفت‌وگو و تصميم جمعي دارد.

وي تأکيد کرد: نبايد طوري رفتار کنيم که افراد به جاي اصلاح، تبديل به مخالف شوند. در موضوع ناهنجاري‌هاي اجتماعي، از جمله پوشش و معضلات مشابه، جلسه‌اي با حضور آقاي اژه‌اي، آقاي قاليباف و ساير مسئولان داشتيم. هدف ما اين بود که بررسي کنيم چگونه مي‌توان با اين پديده‌ها برخورد کرد، بدون اينکه تنش اجتماعي ايجاد شود.

رئيس‌جمهور با بيان اين‌که «برخوردها بايد حساب‌شده باشد»، گفت: اگر تصميم يا رفتاري از سوي ما باعث تحريک جامعه شود و زمينه سوءاستفاده دشمن را فراهم کند، دچار نقض غرض شده‌ايم. تصميماتي گرفته‌ايم که ان‌شاءالله عملياتي خواهد شد. در مجلس تصميماتي گرفتيم که امروز با حجم عظيمي از پروژه‌هاي ناتمام مواجه هستيم. رقمي بين يک تا پنج ميليون ميليارد تومان پروژه در کشور نيمه‌کاره رها شده که براي آنها هزينه شده ولي به سرانجام نرسيده‌اند. در همان مجلس، از رئيس کميسيون تلفيق بودجه سؤال کردم که چرا اين همه پروژه جديد تصويب مي‌کنيم، در حالي که پروژه‌هاي نيمه‌کاره فراوان داريم. وقتي پول نداريم، چرا پروژه جديد تعريف مي‌کنيم، با مردم بايد صادق بود. هيچ انسان عاقلي اين کار را نمي‌کند.

وي در اشاره به چالش‌هاي اصلي در مسير حکمراني و توسعه کشور اظهار داشت: براي همه اين مسائل طرح داريم. در حوزه برق، همان‌گونه که پيش‌تر عرض کردم، امسال با لطف خدا تلاش خواهيم کرد براي سال‌هاي آينده دچار بحران نشويم. طبق قانون برنامه پنج‌ساله، بايد ۱۰ هزار مگاوات برق خورشيدي توليد شود، اما ما امسال براي توليد بالاي ۲۰ هزار مگاوات هدف‌گذاري کرده‌ايم.

وي هم‌چنين با تأکيد بر پيوند مستقيم توسعه اقتصادي با زيرساخت‌هاي انرژي تصريح کرد: علت بيکاري و رکود توليد اين است که برق نداريم. اگر کارخانه برق نداشته باشد، نمي‌تواند توليد کند، نمي‌تواند مواد اوليه را وارد کند. حتي کارخانه‌هايي که سرمايه دارند، به دليل کمبود انرژي متوقف مي‌شوند. بخشي از پول نيز در مسير گم مي‌شود، ما داريم تلاش مي‌کنيم اين روند اصلاح شود.

پزشکيان در بخش ديگري از سخنانش گفت: اگر فردي بي‌حجاب است، اما کاري به دين ندارد، نبايد با رفتاري نادرست کاري کنيم که ضد دين شود. اگر هم نمي‌توانيم او را باحجاب کنيم، لااقل ضد دينش نکنيم. راه موثر برخورد، مواجهه تنش‌زا و ضديت‌آفرين نيست. اگر با يک اقدام ما، آمريکا يا اسرائيل بتوانند موج‌سازي و از آن سوءاستفاده کنند، نبايد آن اقدام را انجام دهيم.

وي تصريح کرد: اصلاح رفتار مردم با دستور و قانون انجام نمي‌شود. آنچه را در دل مردم است نمي‌توان با اجبار تغيير داد. بايد به‌جاي نفرت، باور ايجاد کنيم. اگر من به دين و کشور اعتقاد پيدا کنم، نياز به زور نيست. اگر فقط زور باشد، در دل من نفرت شکل مي‌گيرد.

وي تأکيد کرد: من از اقداماتي که دشمنان بتوانند از آن سوء استفاده کنند پرهيز مي‌کنم. نبايد کاري بکنم که انقلاب زير سوال برود. نمي‌خواهم موجي ايجاد شود که ديگر نتوانم آن را جمع کنم. اين کار را بلد نيستم، اما به اعتقاداتم پايبندم. من هرگز حاضر نيستم کاري انجام دهم که کشور بهم بريزد. اگر احساس کنم با اقدامي وحدت ملي خدشه‌دار مي‌شود، آن کار را نمي‌کنم، چون وحدت براي من اولويت دارد.

رئيس‌جمهور گفت: همسر من، که خدا رحمتش کند، متخصص و فوق تخصص زنان بود. چادري و مؤمن بود. زماني که در دانشگاه فقط دو دختر چادري وجود داشت، يکي از آنها همسر بنده بود. با همين معيار، با او ازدواج کردم. اما اينکه چگونه بايد در جامعه عمل کرد که به نظام و انقلاب آسيبي نرسد، مسئله مهمي است. اصلاح جامعه با دستور و اجبار ممکن نيست. نمي‌توان با گرفتن، زدن يا تهديد، باور ساخت. اگر رفتار ما باعث بدتر شدن شرايط شود، نبايد آن را ادامه دهيم، اما در برابر برهنگي و ساختارشکني نيز بي‌تفاوت نخواهيم بود و حتماً اقدام مناسب صورت خواهد گرفت، ولي با تدبير و درايت، نه با اقدامي که دشمنان بر آن موج‌سواري کنند.

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
بخش های سایت
 
http://s5.picofile.com/file/8136790076/shohada.gif
http://s5.picofile.com/file/8136790076/shohada.gif


پیوندها
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/emam3.jpg
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/leader.jpg

http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/jahanbin.jpg
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/dana.jpg